fbpx

De eerste keer dat de babysitter langskomt

Komt de babysitter voor het eerst babysitten op je kind? Dan is het begrijpelijk dat je het best spannend vindt om je kind voor het eerst ‘achter te laten’. Om deze afspraak iets minder spannend te maken kun je je alvast goed voorbereiden op de komst van de babysitter. Heb je geen idee hoe je je het best kunt voorbereiden? Geen zorgen, want Babysits helpt je hier een handje bij!

 

Contactgegevens

Misschien wel het meest belangrijke wat je voor kunt bereiden is een lijst met contactgegevens. Je kunt denken aan je telefoonnummer en het alarmnummer van bijvoorbeeld de brandweer en de politie, maar ook het telefoonnummer van je partner of een familielid. Mocht er iets gebeuren dan weet de babysitter wie hij of zij zou kunnen bereiken.

 

Kledij waar je kindje in kan spelen

Hoogstwaarschijnlijk gaat je kindje lekker spelen met de babysitter. Misschien gaan ze wel naar de speeltuin of gezellig verven. Zorg er daarom dan ook voor dat je kind niet zijn of haar duurste kledij aanheeft. Het handigst is als je alvast kledij aantrekt die comfortabel, onderhoudsvriendelijk, maar ook niet te nieuw zijn. Mocht er dan iets gebeuren met de kledij dan is het geen groot probleem.

 

Lievelings…

Heeft je kind een lievelings knuffel, speen of deken? Leg dit dan alvast in het zicht van je kind en de babysitter. Mocht je kind het lievelings item nodig hebben dan kan hij of zij dit gemakkelijk pakken.

 

Geef een tour

Voordat je de deur uitloopt, is het handig om de babysitter een tour te geven door je huis. Laat hierbij de kamers zien die de babysitter hoogstwaarschijnlijk gaat gebruiken. Zo kun je laten zien waar het toilet is, de slaapkamer van je kind en waar de schone kledij en luiers te vinden zijn. Ook kun je alvast laten zien waar de koelkast is. Hierbij kun je aangeven wat je kind wel of niet mag eten tijdens de babysit-afspraak en wat de babysitter zelf mag pakken als ‘snack’.

 

Bereid ook je kind voor

Zorg ervoor dat je van tevoren aan je kind verteld dat de babysitter langskomt. Geef hierbij aan waarom de babysitter komt en vertel duidelijk dat je na een tijdje weer terugkomt. Ook is het verstandig om erg positief te zijn over de babysitter en duidelijk te maken aan je kind dat de babysitter een leuke persoon is die toffe dingen gaat doen met hem of haar. Door het van te voren goed aan te geven, is de kans kleiner dat je kindje in tranen uitbarst zodra jij de deur uitstapt.

 

Overige informatie

Is je kind ergens allergisch voor, heeft je kind een beperking of gebruikt hij of zij medicijnen? Vergeet dit dan niet te melden aan de babysitter. Het is ook zeer verstandig om alvast uit te leggen wat de babysitter moet doen in het geval dat je kind bijvoorbeeld een allergische reactie krijgt.

 

Maak afspraken

Voordat je vertrekt, is het handig om bepaalde dingen af te spreken met de babysitter. Zijn er bepaalde regels die je kind moet volgen? Wil je bijvoorbeeld dat er geen televisie meer wordt gekeken na het avond eten? Of misschien wil je wel dat de babysitter je elk uur een update stuurt over hoe het gaat? Dit is allemaal prima, maar vergeet niet om dit goed aan te geven. Zo voorkom je misverstanden.

 

Door deze tips aan te houden zul je helemaal voorbereid zijn op de eerste keer dat de babysitter langskomt. Babysitter gezocht? Neem dan snel een kijkje bij Babysits, dé babysit community van België.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Share This

Share this post with your friends!

0